Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:45 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polei ca sticla pe drumul Constanța-Năvodari. Priviți imaginea. Recomandările Poliției Rutiere

ro

15 Jan, 2017 09:44 4860 Marime text


La această oră pe relația Constanța-Năvodari, din cauza condițiilor meteo, s-a depus un strat destul de gros de polei, carosabilul devenind extrem de periculos pentru participanții la trafic.
 
Imaginea pe care o prezentăm este concludentă.
 
Cea mai periculoasă este însă Zona Hanul Piraților.
 
Recomandările poliției rutiere
 
În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor.
 
În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
 
Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
 
Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.
 
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
 
Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă, și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii