Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:16 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris acţionează cu utilajele pentru deszăpezire pe străzile din Constanţa

ro

06 Jan, 2017 13:31 2116 Marime text
Comandamentul de iarnă din cadrul companiei Polaris M Holding acţionează cu utilaje şi forţă umană pentru înlăturarea zăpezii şi combaterea poleiului pe străzile municipiului Constanţa.

La ora transmiterii acestui comunicat, utilajele indeparteaza zǎpada, împrăştie material antiderapant, pentru combaterea poleiului şi prevenirea formării podurilor de gheaţă,  in urmǎtoarele zone: 
  • bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriţă şi 2 lame),
  • bd. Mamaia – Pescărie (1 sărăriţă şi 2 lame),
  • Bd. I.C. Brătianu (1 sărăriţă şi 3 lame),
  • Sos Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriţă şi 3 lame),
  • bd. Tomis – str. Suceava-Boemă (1 sărăriţă şi 2 lame),
  • I. C. Brătianu-Cora (1 sărăriţă şi 2 lame),
  • Bd. Lăpuşneanu – Bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriţă şi 3 lame),
  • str. Crişului-Pod IPMC (1 sărăriţă şi 3 lame),
  • Zona Poartă 1 (1 sărăriţă şi 1 lama).

Utilajele de deszăpezire acţionează cu prioritate în intersecţii, sensuri giratorii, pante, artere principale şi instituţii publice. După finalizarea intervenţiei în aceste zone, utilajele vor fi împărţite pe cartiere şi străzi secundare. Angajaţii Polaris vor acţiona în permanentă pentru îndepărtarea manuală a zăpezii şi poleiului în următoarele zone: intrări în unităţi sanitare, treceri de pietoni, refugii RATC, unităţi de învăţământ, instituţii publice etc.
 
Stocul de material antiderapant pregătit pentru sezonul 2016 – 2017 ajunge la 6500 tone. În vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, cantităţile de material antiderapant, utilizate pentru combaterea zăpezii şi poleiului, se pot suplimenta în funcţie de condiţiile meteorologice.
 
Cetăţenii sunt rugaţi să evite utilizarea autoturismelor proprii şi să apeleze la mijloacele de transport în comun. Dacă situaţiile de urgenţă impun utilizarea autoturismelor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile pe marginea drumului pentru a nu îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire.
 
ZIUA de Constanța vă prezintă situația drumurilor din municipiu, din județ și din Dobrogea. Citește aici toate informațiile legate de codul roșu de viscol!

Ti-a placut articolul?

Comentarii