Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploi abundente şi vânt puternic. Constanţa, Capitala și alte 30 de judeţe sub avertizare

ro

18 Mar, 2018 08:11 2001 Marime text
O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a intrat în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, urmând să fie afectate 32 de judeţe şi Capitala. Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Tot duminică dimineaţă, de la ora 6.00, intră în vigoare şi o avertizare cod galben de inundaţii emisă de către hidrologi, vizând rţurile din 24 de judeţe, scrie news.ro. Avertizarea cod galben de ploi abundente, vânt şi temperaturi scăzute în Bucureşti şi în 32 de judeţe va fi în vigoare până la ora 23.00.
Potrivit meteorologilor, în acest interval vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp.
Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55-65 de kilometri la oră, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 de kilometri la oră, temporar viscolind ninsoarea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii