Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:16 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj pe lacul Ceamurlia Plase de pescuit şi peşte, confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

19 May, 2015 10:52 998 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând, pe malul lacului Ceamurlia, un cetăţean român care transporta cantitatea de 30 kilograme peşte fără documente justificative şi patru plase de pescuit tip monofilament în lungime de 285 de metri.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Tulcea l-au identificat, pe malul lacului Ceamurlia, pe cetăţeanul român B.G., în vârstă de 25 de ani, care transporta, în bagaje, cantitatea de 30 kilograme peşte din specia caras şi patru plase de pescuit tip monofilament în lungime de 285 metri.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi plasele de pescuit, iar pe bărbatul în cauză, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, îl cerceteată pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „deţinerea sau utilizarea plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii