Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio o zi fără... peşte Plase de pescuit, lungi de sute de metri, au fost confiscate la Tulcea

ro

27 May, 2015 12:58 1820 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră Gărzii de Coastă Tulcea, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona lacului Caraburun, i-au depistat pe, i-au depistat pe T. Nicolae, în vârstă de 25 de ani şi B.V. Cătălin de 20 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, în timp ce transportau 14 plase de pescuit tip monofilament în lungime de 570 metri şi 38 kilograme peşte din speciile caras şi babuşcă, fără documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, de asemenea, au fost confiscate plasele monofilament, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea plaselor de pescuit tip monfilament” şi „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”.

Aseară, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră tulceni au mai depistat doi braconieri, pe canalul Baia, care aveau asupra lor 12 plase tip monofilament în lungime de 425 metri. Cei doi bărbaţi, I. Florin de 40 ani, şi V. Florin, de 31 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Tulcea sunt cercetaţi penal pentru deţinere plase monfilament.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii