Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit de peste un kilometru şi 131 kg de peşte, confiscate la Sulina

ro

27 Nov, 2015 13:17 2730 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina - Garda de Coastă, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat şi ridicat în vederea confiscării, plase de pescuit tip monofilament în lungime de peste un kilometru şi 131 kg de peşte.
Mai exact, în 26.11.2015, în jurul orei 10.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, pe canalul Sulina, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau cetăţenii români F.P.A., în vârstă de 29 de ani şi I.M., de 44 de ani.
În urma controlului, în ambarcaţiune au fost găsite unelte de pescuit comercial (450 de cârlige) şi cantitatea de 24 kilograme peşte din speciile somn şi şalău, pentru care cei doi bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, nu au putut prezenta documente legale.
În aceeaşi zi, în jurul orei 04.00, poliţiştii de frontieră din cadrul aceleiaşi structuri a Gărzii de Coastă au acţionat pe lacul Bondar unde au observat, abandonate în apă, două ansambluri de setci tip plasă monofilament în lungime de aproximativ 1.000 de metri, cu o captură de 107 kilograme peşte din specia caras.
În ambele cazuri, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, subinspector de poliţie Alexandru Ion, spune că poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, uneltele şi plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 1 kilometru au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „deţinerea şi folosirea la pescuit de către persoane neautorizare a uneltelor de pescuit comercial” şi „utilizarea plaselor tip monfilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii