Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planurile PDL, dezvăluite din interior Cum se va negocia harta ţării - "De dimineaţă până dimineaţă, până cineva nu mai rezistă nervos"

ro

04 Oct, 2011 00:14 1871 Marime text

1317659498mapimage.jpgDeputatul PDL Vasile Gherasim, unul dintre oamenii însărcinaţi de partidul lui Boc cu negocierile pentru reorganizarea administrativ-teritorială a României, a declarat luni pentru Ziare.com că formaţiunea sa vrea din nou să convingă UDMR să accepte reorganizarea teritorială.

"O să negociem de dimineaţă până dimineaţă, până cineva nu mai rezistă nervos. Să sperăm că ajungem la un punct de vedere, dacă nu, nu. Dar n-o să facem sacrificii majore privind structura statală pentru a da satisfacţie unor grupuri. Avem criterii publice, funcţionale, statistice, economice, nu avem criterii etnice. Ţinem cont si de aceste sensibilităţi, trebuie să ţinem cont că reprezintă o forţă şi, în acelaşi timp, şi o bază de respect", a susţinut deputatul PDL.

Vasile Gherasim spune că BPN al PDL a dat mandat pentru a se negocia între 8 şi 12 regiuni. De cealaltă parte, UDMR susţine împărţirea ţării în 16 regiuni.

"Mandatul a fost dat că BPN va discuta un sistem de regiuni între 8 şi 12 regiuni, va avea un mandat mai larg (...) sunt diverse discuţii, deocamdată se conturează doar ideea de a negocia... Regiunile vor fi conform criteriilor europene, care spun ca o regiune să aibă minim 2,5 milioane de locuitori. E greu de făcut o regiune în care să introducem toţi cei 1,6 milioane de maghiari. Nu există, teritorial, geografic această chestiune, nu se poate. Dacă vrem să facem o regiune cu populaţie majoritar maghiară, nu se poate (...) Nu avem cum să facem, decât dacă rămânem cu Harghita şi Covasna ca judeţe distincte", a mai declarat Gherasim.

Totodată, fostul primar al Sectorului 1 a declarat că respinge ideea păstrării judeţelor actuale şi suprapunerii unor regiuni, pe motiv că unităţile administrative actuale au probleme în a-şi asigura finanţarea.

Sursa: Cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii