Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:41 24 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pisică sechestrată 8 zile într-un apartament din Constanța după ce proprietara a fost evacuată de autorități

ro

14 Oct, 2017 15:56 2353 Marime text
O pisică a stat sechestrată mai bine de o săptămână într-un apartament din Constanţa având doar mâncarea pe care stăpâna i-a lăsat-o atunci când a fost evacuată din locuinţă. Executorul judecătoresc, chemat de o regie din subordinea Primăriei, i-a spus femeii să plece, pentru că nu a plătit chiria de mai mulţi ani, dar aceasta nu a mai apucat să-şi ia şi animalul. Oficialii de la Protecţia Animalelor spun că cel care a închis pisica în casă trebuie să plătească, relatează Digi 24.
 
Stăpâna pisicii a venit în fiecare zi, de câteva ori pe zi, să-şi vadă animalul la geam. Spune că a trecut pe la primărie şi a cerut ca felina să fie eliberată.
 
„M-au dat afară. Și pisica săraca de 8 zile săraca rabdă în casă”, spune Maria Totir, proprietara pisicii.
 
Angajatele regiei de exploatare a domeniului public şi privat, unde bătrâna era chiriaşă, au venit să elibereze pisica. Animalul s-a ascuns şi nu l-au găsit.
 
Cazul a ajuns şi în atenția şefului Protecţiei Animalelor din Constanţa.
 
„Cei care au sechestrat animalul acolo se fac vinovaţi, se încadrează la legea 205 privind protecţia animalelor. Nu au voie să facă aşa ceva”, spune Ziadin Murat, şef Protecţia Animalelor Constanţa.
 
Până la urmă, executorul judecătoresc a venit la apartament să elibereze pisica.
 
Reprezentanţii protecţiei animalelor spun că sancţiunea pentru sechestrarea animalului este de la 300 la 1000 de lei. Pentru ca cineva să plătească pentru chinul îndurat de felină, stăpâna trebuie să facă însă o plângere la Poliţie sau la Direcţia Sanitar Veterinară .

Sursă foto: Digi 24

Ti-a placut articolul?

Comentarii