Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:09 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desfăşurare de forţe Pilotul planorului dispărut acum trei zile va fi căutat şi astăzi

ro

09 Aug, 2015 09:45 610 Marime text
Căutările pilotului planorului dispărut în 6 august a.c. vor continua şi astăzi, acestea urmând a fi extinse şi în judeţul Buzău. Decizia a fost luată în urma şedinţei operative care a avut loc la nivelul punctului de comandă înaintat din judeţul Braşov şi a analizelor efectuate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată din MAI. La şedinţa operativă care a avut loc în seara zilei de sâmbătă au participat reprezentanţii tuturor forţelor implicate în acţiunile de căutare din ultimele 48 de ore – pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontişti, piloţi civili ai Aeroclubului României şi voluntari. 
Având în vedere că, sâmbătă, echipele de salvatori au primit din partea unui cetăţean mai multe fotografii realizate în ziua de joi, în judeţul Braşov, care surprindeau un planor aflat în zbor, pentru verificarea zonei respective, astăzi vor avea loc mai multe căutări terestre şi aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante şi motoparapante, care pot zbura la joasă înălțime.
La acţiunile de astăzi participă aproximativ 900 de forţe aparținând MAI, MApN, Salvamont, Direcţiilor Silvice, Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă și voluntari. Pompierii detașați în sprijinul forţelor care acționează în judeţele Braşov, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş vor rămâne mobilizaţi şi astăzi.
Pentru operaţiunile de căutare aeriană participă cinci elicoptere ale MAI şi MApN şi cinci avioane ale Aeroclubului României. Operaţiunile aeriene şi cele de la sol sunt monitorizate prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea fiind informat permanent de derularea acestora.  În cursul zilei de sâmbătă, în operaţiunea de căutare au fost implicate 850 de forţe şi 12 aeronave.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii