Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:02 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 54.600 de pasageri au sosit în Portul Constanţa în sezonul de croaziere 2013

ro

18 Nov, 2013 14:14 3229 Marime text
Sezonul de croaziere din acest an în Portul Constanţa a înregistrat rezultate remarcabile, faţă de anii trecuţi crescând substanţial atât numărul de nave care au făcut escale la terminalul specializat, cât şi numărul de turişti sosiţi la bordul acestora.

În acest an, la terminalul de croaziere al Portului Constanţa, au sosit 69 de nave de pasageri, faţă de 52 de nave anul trecut. Numărul turiştilor sosiţi la bordul acestor nave a fost de 54.616, înregistrându-se o creştere de peste 60% faţă de anul 2012.


Din acest sezon, în premieră, Constanţa a devenit port de îmbarcare pentru turiştii români şi străini. În prima croazieră maritimă cu plecare din Portul Constanţa, pe 27 septembrie 2013, au fost îmbarcaţi 80 de turişti români pe nava de lux MSC Musica, aparţinând companiei MSC Cruises.

Şi anul viitor vor fi disponibile pentru croaziere cu îmbarcare din Constanţa navele MSC Sinfonia şi MSC Orchestra. Acestea sunt programate să sosească de 8 ori în Portul Constanţa, itineriariul de vacanţă al acestora cuprinzând porturi din Grecia, Turcia şi Italia.

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, prin aderarea la Asociaţia Internaţională MedCruise, a declanşat demersurile prin care a reuşit să atragă în Portul Constanţa prima companie - MSC Cruises - care a dat startul transformării portului Constanţa în port de îmbarcare.
Pentru anul viitor sunt anunţate deja 71 de sosiri ale navelor de croazieră, programul fiind actualizat continuu.


În perioada 24 – 27 mai 2014, Portul Constanţa va fi coorganizator al unui eveniment inedit, SCF Black Sea Tall Ships Regatta.

Cu această ocazie, în Portul Constanţa vor sosi peste 25 de veliere de diferite dimensiuni, care vor putea fi vizitate de public, iar oraşul va fi gazda unei parade a echipajelor. Tot la Constanţa va fi organizată ceremonia de decernare a premiilor la toate categoriile de concurs ale SCF Black Sea Tall Ships Regatta.

Ti-a placut articolul?

Comentarii