Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:33 19 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 250 de persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu toxiinfecții alimentare

ro

22 Jul, 2019 15:09 586 Marime text
În ultimele două săptămâni, peste 250 de persoane au ajuns la camera de gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța după ce au consumat diverse tipuri de alimente alterate. 

Cadrele medicale susțin că în majoritatea cazurilor a fost vorba despre toxiinfecții alimentare și a fost nevoie de internare. Medicii fac apel la turiști dar și la constănțeni să fie atenți la alimentele pe care le consumă și asta pentru că multe dintre ele sunt mai periculoase în timpul verii, crescând astfel riscul apariției toxiinfecțiilor alimentare. Este vorba despre brânzeturi, creme de patiserie, ouă sau carne de pui preparată insuficient termic.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este o unitate medicală modernă, dispune de 220 de paturi, cu secție de Terapie Intensivă, laborator propriu și farmacie.
 

„Spitalul de Boli Infecțioase Constanța este un spital de referință pentru județul nostru, aici se tratează toate bolile infecțioase din zonă, chiar și din Tulcea. Avem laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile, de curând avem si compartiment propriu de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcționează la capacitate maximă. Noi primim toți pacienții, indiferent cum vin și de unde vin, tratăm inclusiv turiștii. Toți pacienții care vin trebuie să aibă la ei documentele necesare: act de identitate, card de asigurat și/sau  bilet de trimitere”, a declarat dr. Stela Halichidis- managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.


Pentru mai multe informații puteți apela la numărul de telefon 0241.484.529 sau pe https://infectioaseconstanta.ro/ despre-noi/
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii