Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 200 kg de calcan confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

ro

17 Jun, 2019 15:07 2340 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență, doi  cetăţeni români care dețineau o cantitate de 218 kg pește, specia calcan, fără a deține documente legale.
 
În data de 16.06.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat, în zona digului de sud a stațiunii Mamaia, două ambarcațiuni care se întorceau din mare transportând mai mulți saci.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de aproximativ 218 kilograme pește, specia calcan, în stare proaspătă, pe care cetățenii români P.V. și M.P., în vârstă de 43, respectiv 39 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Constanța, o comercializau către diferite persoane, fără a deține autorizație în acest sens.

Astfel, polițiștii de frontieră au indisponibilizat ambarcațiunea, aceasta nefiind autorizată a desfășura activități de pescuit comercial al peștelui specia calcan, iar întreaga cantitate de pește a fost confiscată și predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Polițiștii de frontieră și reprezentanții Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură au stabilit faptul că activitatea de pescuit și cantitatea de pește nu au fost raportate, conform legislației în vigoare iar una dintre ambarcațiuni nu deținea licență pentru pescuitul comercial al calcanului.
În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”,  și „pescuitul ilegal și pescuitul neraportat al calcanului”, precum și pentru a se determina daca activitatea de pescuit s-a desfășurat în perioada de prohibiție, existând indicii temeinice în acest sens.

Măsurile întreprinse de Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, în baza Planului comun de acțiune pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale din domeniul piscicol, au ca rezultat prevenirea activităților ilegale de pescuit de către nave neautorizate, fiind în consens cu acțiunile desfășurate la nivel european protecția și conservare a resurselor biologice și nebiologice.

Sursa foto: Garda de Coasta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • P v b 17 Jun, 2019 18:16 Avem autorizatie si licenta de pescuit dar a fost la comanda domnului briceac care are relati si vrea toata toata marea neagra pe perioata prohibitiei vom face plangere inpotriva penala inpotriva domnului politist care nu nea lasat sa aducem actele doveditoare si sa dovedit ca nu este demn de uniforma ce o reprezinta