Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane urmărite, depistate de polițiști. Printre ele, și minori

ro

02 Feb, 2019 18:10 1344 Marime text
Activitățile de căutare și investigare ale polițiștilor din această săptămână au avut ca rezultat clarificarea a 241 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.
 
Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.
 
În perioada 25 – 31 ianuarie 2019, poliţiştii au depistat, la nivel național, 161 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 103 minori.
 
În această perioadă, au mai fost depistate 80 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 60 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 10 aveau mandate de arestare preventivă, 7 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar 3 persoane erau urmărite în temeiul unor sentințe de internare în unități medicale de specialitate.
 
Exemple:
 
La data de 28 ianuarie 2019, polițiștii din Neamț au depistat, pe raza localității Girov, un bărbat, de 23 de ani, din localitatea Săvinești, județul Neamț, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani și 10 luni, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț.
 
Un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Ariceștii Rahtivani, județul Prahova, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 10 ani și 8 luni pentru comiterea infracțiunii de viol, a fost depistat la data de 25 ianuarie a.c. de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, în Ploiești, fiind încarcerat în Penitenciarul Mărgineni.
 
Polițiștii din Timiș au depistat, la data de 25 ianuarie 2019, un bărbat, de 22 de ani, din comuna Brădești, județul Dolj, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate pentru comiterea infracțiunii de proxenetism. Acesta a fost depistat în Lugoj și a fost încarcerat în Penitenciarul Timișoara.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii