Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:57 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane și autovehicule căutate în Sistemul Informatic Schengen, descoperite în România

ro

18 Dec, 2016 12:57 1087 Marime text
 
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 652 de persoane, 154 de autovehicule, 24 de documente, 2 plăcuţe de înmatriculare auto și 3 motoare de ambarcațiuni care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, a anunțat Poliția Română într-un comunicat.
 
În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 9 – 16 decembrie, au fost localizate, pe teritoriul României, 432 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 30 de mandate europene de arestare, au depistat 129 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 99 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate 23 de documente, 2 plăcuţe de înmatriculare și 3 motoare de ambarcațiuni.
 
Totodată, 218 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 35 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 9 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 4 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Partenerii din statele membre au identificat 3 autovehicule și 11 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii