Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane, cercetate de poliţiştii Anticorupţie pentru trafic de influență. Ce sumă ar fi pretins

ro

04 Apr, 2018 13:15 1531 Marime text
Ofiţerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Direcția Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în executare, luni, 2 aprilie a.c.,  două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în vederea probării activității infracționale a doi suspecți, cercetați pentru trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență. 

Unul dintre suspecți a pretins suma de 2.000 de euro pentru a interveni pe lângă o persoană cu funcție de conducere din cadrul unei universități din Craiova în scopul de a o determina să aprobe transferul denunțătorului de la o facultate din București. Traficul de influență ar fi trebuit să fie realizat cu complicitatea unei alte persoane fără calitate specială. Ulterior, primul suspect a primit, în scopul menționat, suma de 1.500 euro, urmând ca diferența să-i fie remisă după realizarea transferului.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri cu relevanță în constituirea materialului probator.  

Față de suspecți a fost pusă în mișcare acțiunea penală, iar pentru cel ce a primt suma de bani, unitatea de parchet a solicitat luarea măsurii de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, propunere ce a fost admisă de Tribunalul București.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii