Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perioada de acordare a concediului paternal se dublează

ro

07 Dec, 2015 19:25 1925 Marime text
 
Plenul Senatului a aprobat astăzi o propunere legislativă prin care se extind atât perioada de acordare a concediului paternal de la 5 la 10 zile lucrătoare cât și perioada în care părintele poate solicita acest concediu, de la 8 săptămâni la două luni. Propunerea legislativă a fost inițiată de 12 senatori PNL.
 
"În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 10 zile lucrătoare. Concediul paternal se acordă, la cerere, în primele două luni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului. Indemnizația pentru concediul paternal se plătește integral din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective", se arată în expunerea de motive din propunerea legislativă.
 
De asemenea, plenul și-a însușit un amendament al Comisiei de muncă, raportoare pentru această propunere legislativă, prin care se elimină din Legea 210/1999, prevederea potrivit căreia tatăl poate beneficia de acest concediu o singură dată. Motivarea Comisiei, agreată de plen, este că în acest fel se elimină discriminarea între copiii aceleiași familii.
 
Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, care are rol decizional.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii