Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere legislativă Ce se întâmplă cu concendiul parental. Alocaţiile copiilor vor ajunge la 150 de lei

ro

14 Oct, 2018 15:08 2705 Marime text

Un deputat propune ca concediul paternal să crească de la 5 la 7 zile deoarece, consideră acesta, tatăl trebuie să fie un sprijin pentru bebeluş. 
 
Concediul paternal ar putea creşte de la cinci zile, cât este în prezent, la şapte zile în cazul naşterii unui copil şi la 10 zile în cazul naşterii a cel puţin doi copii, informează România TV.

De asemenea, concediul ar urma să fie acordat şi în cazul adopţiei. Totodată, taţii sunt stimulaţi să urmeze cursul de puericultură prin majorarea concediului pînă la 15 zile. Parlamentarul susţine că modificările la această lege sunt necesare întrucât "tatăl trebuie să fie un sprijin real pentru familia sa, mai ales în primele luni de la naşterea copilului".

Totodată, potrivit proiectului, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani ar putea primi, începând de la 1 ianuarie 2019, alocaţie de stat în valoare de 150 de lei, o creştere iată de 80 la sută. Acest proiect mai prevede, de asemenea, majorarea cu 50% a alocației pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, de la 200 de lei la 300 de lei. Proiectul a fost anunţat la începutul lunii septembrie şi depus în Camera Deputaţilor, urmând a fi analizat şi supus votului camerei decizionale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii