Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericolele care ne pândesc Peste 4.000 de kilograme de carne și sute de litri de lapte, retrase de la vânzare în Constanța

ro

16 Jun, 2014 17:56 1610 Marime text
Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a realizat în perioada 6 - 13 iunie controale la 201 de obiective.

În urma verificărilor au fost aplicate șapte amenzi în cuantum de 7.900 de lei la centre de prelucrare a laptelui și la o exploatație non-profesională, pentru neconformități privind neîntreținerea spațiilor și utilajelor și comercializarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare din punct de vedere sanitar-veterinar.

De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru neexecutarea corespunzătoare a operațiunilor de igienizare și pentru lipsa procedurilor preliminare la un laborator-patiserie și la un depozit de legume fructe.

Inspectorii au emis o ordonanță de încetare a activității la un centru de prelucrare a laptelui, deoarece nu s-a putut face dovada conformității produsului finit.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare: 4.478 kilograme de carne și produse din carne, 1.943 kilograme de lapte și produse lactate, 2.415 kilograme de pește și produse din pește, 38 de kilograme de ouă, 923 kilograme de alte produse alimentare.

Valoarea produselor retrase de pe piață este de 106.697 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii