Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane care au creat firme „fantomă” prin care făceau evaziune fiscală şi spălare de bani

ro

25 May, 2016 08:22 1986 Marime text
În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 29 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Hunedoara, Timiş şi Teleorman şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.
 
Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2014, bănuiţii au creat un circuit comercial fictiv, folosind în acest scop mai multe societăți comerciale cu comportament tip „fantomă”, administrate scriptic de persoane cu o situație materială precară, având drept scop sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă tranzacţiilor intracomunitare cu feroaliaje provenite din Bulgaria şi Grecia.
 
Feroaliajele au fost ulterior introduse pe piaţa românească, fiind vândute de către operatori din industria metalurgică.
 
Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate, este în valoare de aproximativ 10.000.000 de lei, din care aproximativ 2.300.000 de lei, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar suma totală rezultată din circuitul de “spălare a banilor” se ridică la circa 7.000.000 de lei.
 
Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii