Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Constanța! Oficial de la IGPR (video)

ro

18 May, 2021 09:59 3637 Marime text

La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 8 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Constanța și Călărași, într-un dosar penal de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2020, un cetățean român, cu sprijinul altor 2 persoane, ar fi conceput un circuit evazionist controlat prin persoane interpuse, prin intermediul căruia ar fi evidențiat în contabilitatea a două societăți comerciale controlate direct și ar fi declarat fiscal achiziții fictive de cereale de la societăți care prezintă comportament de tip fantomă. 

În concret, prin intermediul a două societăți, coordonatorul circuitului ar fi achiziționat (în vederea revânzării către alți beneficiari) cereale cu plata în numerar, de la producători din mai multe județe, fără eliberarea de documente fiscale și fără a înregistra operațiunile comerciale în documentele contabile. 

Pentru a justifica formal proveniența cerealelor achiziționate nefiscalizat, s-ar fi înregistrat achiziții de la societăți de tip fantomă, la prețuri mai mari decât cele cu care acestea ar fi fost achiziționate în realitate, realizând astfel, în mod nejustificat, creșterea cheltuielilor societăților controlate direct de suspect. 

Furnizorii declarați ar fi societăți preluate sau înființate de celelalte două persoane bănuite, prin intermediul unor persoane non-viabile pentru recuperarea prejudiciului (cu antecedente penale, vârste înaintate, cetățenii străini, ce și-ar fi asumat scriptic rolul de asociat/ administrator), pe care le-ar fi angrenat în circuitele evazioniste. 

Prin aceste fapte, cetățeanul ar fi denaturat rezultatul fiscal al celor 2 entități controlate în mod direct și, implicit, sumele ce trebuiau virate bugetului de stat, cu titlul de impozit pe profit, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 5,7 milioane de lei. 

Vor fi puse în aplicare 3 mandate de aducere și vor fi citați 3 martori, în vederea audierii și dispunerii măsurilor care se impun. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii