Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin file CEC şi bilete la ordin false (video)

ro

30 Apr, 2014 18:19 1936 Marime text
Cinci bărbaţi bănuiţi că ar fi înşelat mai multe societăţi comerciale, prin emiterea de file CEC şi bilete la ordin false, au fost reţinuţi de poliţiştii de  investigare a fraudelor din Constanţa, în urma a opt percheziţii efectuate în trei judeţe. De asemenea, au fost recuperate bunuri în valoare de 55.000 de lei susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni.
Pe data de 29 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - I.P.J. Constanţa, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat opt percheziţii domiciliare în judeţele Constanţa, Bacău şi Ialomiţa, la cinci persoane bănuite că ar fi comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. La acţiune au participat şi poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanţa şi de la I.P.J. Ialomiţa şi Bacău.
În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit mai multe bunuri şi obiecte provenite din săvârşirea infracţiunilor, în valoare de 55.000 de lei, care au fost predate păgubiţilor.
Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2013 - aprilie 2014, cei în cauză, prin atribuirea de calităţi mincinoase, ar fi achiziţionat de la mai multe societăţi comerciale, ATV-uri, ulei pentru motoare industriale, piese auto, obiecte de mobilier şi produse alimentare, pe care, în momentul preluării, le-ar fi achitat prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin falsificate şi ulterior le-ar fi valorificat.
Poliţiştii au reţinut cele cinci persoane bănuite, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
În cauză, alţi trei bărbaţi sunt arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 17 aprilie a.c., fiind bănuiţi că în perioada decembrie 2013 – aprilie 2014, prin atribuirea calităţii de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi înşelat reprezentanţii mai multor firme, de la care ar fi achiziţionat bunuri, achitându-le cu file CEC sau bilete la ordin false.
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii