Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii DIICOT în Constanţa pentru descoperirea unor societăţi tip „fantomă“

ro

28 Mar, 2014 15:28 2294 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)  - Biroul Teritorial Sălaj au organizat un număr de 33 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sălaj, Satu-Mare, Bihor, Hunedoara, Dolj, Prahova, Constanţa şi a municipiului Bucureşti.

Potrivit procurorilor DIICOT există suspiciunea că pe raza mai multor judeţe un grup infracţional a înfiinţat mai multe societăţi tip „fantomă“. Societăţile erau folosite de suspecţi cu scopul de a întreprinde activităţi de evaziune fiscală şi delapidare. Societăţile „fantomă“ erau înfiinţate pe numele unor persoane cu situaţie materială precară. Pe numele lor se deschideau conturi bancare, se obţineau carduri şi erau emise facturi fiscale fictive în interesul societăţilor comerciale care aprţineau liderilor grupului de criminalitate organizată.
Sumele plătie în conturile societăţilor erau ridicate cât mai rapid, apoi aceşti bani se reîntorceau în posesia societăţilor cu activitate reală. Banii erau intoduşi în firme cu titlul de împrumut asociat sau creditare firmă. Astfel era sumele apăreau ca intrate în firmă în mod legal. Conform  procurorilor, după folosirea acestor societăţi fantomă, părţile sociale erau cesionate către cetăţeni străini.
 
În urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate facutri fiscale, documente contabile, mijloace de stocare de date informatice, sume de bani, ştampile ale scoietăţilor comerciale folosite de suspecţi, înscrisuri şi instrumente de plată.
Prejudiciul creat este de cinci miloane de euro.
La sediul DIICOT Sălaj vor fi duse pentru audieri 25 de persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii