Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții ale polițiștilor de frontieră la Constanța. Vizați, suspecți de contrabandă. Ce au găsit anchetatorii în locuințele suspecților(galerie foto)

ro

14 Dec, 2018 12:57 1329 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat trei percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării, peste 2kg substanțe vegetale, peste 3.000 de pachete cu ţigări, diverse sume de bani, articole electronice şi a fost indisponibilizat un autoturism.
 
Potrivit Gărzii de Coastă, în data de 27.11.2018, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza judeţului Constanţa au ca principală preocupare contrabanda cu ţigări, sens în care s-au desfășurat mai multe activități specifice în vederea documentării cazului.

Astfel, în data de 13.12.2018, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța - Secția Penală, la mai multe imobile de pe raza judeţului Constanţa, în vederea identificării unor cantități de țigarete provenite din contrabandă.
 
Astfel, în urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate în vederea confiscării următoarele bunuri și valori: 3.106 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare estimată de 31.060 lei, aproximativ 2.200 grame substanţe susceptibile a fi cannabis, marijuana şi alţi precursori vegetali, a fost indisponibilizat un autoturism, evaluat la 10.000 lei, două pistoale cu gaz, 11 cartușe cu gaz, articole electronice şi diferite sume de bani.

”De asemenea, au fost aduse la sediul Gărzii de Coastă șapte persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, domiciliate pe raza judeţului Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, ancheta este în curs de desfășurare sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunii de contrabandă, cu privire la substanțele vegetale descoperite competența va fi declinată conform prevederilor legale către D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Constanța, iar cu privire la armele și muniția descoperită se va extinde urmărirea penală în urma expertizării acestora” - au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă. 

Sursa foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii