Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:17 23 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru a ajunge în stațiuni Ministrul Transporturilor îi îndeamnă pe șoferi să circule pe podul nou de la Agigea

ro

11 Aug, 2016 17:45 905 Marime text
Traficul rutier spre și dinspre stațiunile din sudul litoralului a fost și anul acesta principalul coșmar al turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța de vară la mare.
 

Ministerul Transporturilor ar vrea să vină în sprijinul șoferilor și să pună capăt situațiilor în care traficul este paralizat și ore în șir din cauza coloanelor interminabile de mașini. De aceea, instituția îi informează încă o dată pe participanții la trafic despre ruta alternativă „mai bine semnalizată pentru tranzitul între Autostrada A2/A4 București – Constanța și sudul litoralului românesc, pe Podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, situat în Portul Constanța. În zona Agigea, au fost amplasate panouri de informare și dirijare a tranzitului în punctele cheie ale traseului. În plus față de aceste măsuri, șoferii au suportul Poliției rutiere, care în zilele aglomerate ajută la decongestionarea traficului“, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.
 
În plus, ministrul de resort, Sorin Bușe, s-a aflat astăzi pe podul de la Agigea pentru a inspecta condițiile în care se desfășoară traficul în zonă și pentru a se asigura de implementarea măsurilor ce fluidizează circulația rutieră în zonă.
 

 “Suntem în plin sezon estival, numărul turiștilor care-și petrec vacanța la mare este în creștere, iar podul Agigea este aprope în permanență blocat din cauza numărului mare de conducători auto care aleg să-l traverseze ca să ajungă în stațiuni. Însă puțini știau de existența podului din Port, care poate fi folosit ca rută alternativă fără probleme. Acum am luat toate măsurile necesare pentru ca traficul să se decongestioneze și oamenii să nu mai piardă încă o oră în trafic de la ieșirea de pe A2 până la hotel”, a declarat ministrul Sorin Bușe.

 
Ministrul Bușe a stat de vorbă cu reprezentanții ministerului și cei ai CNADNR despre alternativa Techirghiol – soluția unui drum național de 22 de km, poziționată la o distanță de aproximativ 1 km de aria protejată ROSPA Lacul Techirghiol.
 
Proiectul face parte din Masterplanul General de Transport și va asigura fluența traficului rutier pe tot parcursul anului între nordul și sudul litoralului. Drumul național de la Techirghiol va lega porturile românești la Marea Neagră, dar și România cu Bulgaria din punct de vedere rutier. Finanțarea se va realiza prin fonduri structurale (85%) și prin co-finanțare de la bugetul de stat (15%).

Ti-a placut articolul?

Comentarii