Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru persoane blocate în zona Piatra Secuiului, ajutate să coboare de salvamontiști. Cei patru au vrut să salveze un cățel

ro

28 May, 2018 21:02 3537 Marime text
Doi bărbaţi şi două femei din Sibiu, rămaşi blocaţi pe Piatra Secuiului după ce au încercat să-şi recupereze un căţel căzut de pe o stâncă, au fost salvaţi, luni seara, de către salvamontiştii din Alba, care, după o intervenţie efectuată într-o zonă greu accesibilă, au reuşit să-i coboare pe cei patru în siguranţă în rapel, informează Agerpres.ro. 
 
Şeful Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat, pentru AGERPRES, că, în urma unui apel la 112, un echipaj format din cinci salvamontişti a intervenit pentru salvarea a patru persoane rămase blocate într-o zonă abruptă pe Piatra Secuiului, la Rimetea.
 
Cele patru persoane, două cupluri din Sibiu, au povestit că au părăsit zona marcată turistic după ce un căţel aparţinând uneia dintre familii a căzut în gol, încercând să-l recupereze. După ce au realizat că la rândul lor se află în pericol şi nu mai pot nici înainta şi nici să se întoarcă, au sunat la 112 şi au solicitat ajutor.
 
După o intervenţie care a durat trei ore, salvamontiştii au reuşit să-i coboare pe cei patru în rapel de pe versantul stâncos.
 
Potrivit lui Lucian Forda, căţelul nu a mai putut fi salvat.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Salvamont
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii