Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:46 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parastas de şase luni pentru victimele din Colectiv

ro

30 Apr, 2016 13:13 1535 Marime text
 
Patriarhia Română a anunţat, printr-un comunicat de presă, că va organiza un parastas la şase luni de la tragedia din Clubul Colectiv, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 64 de persoane.

Sâmbătă, au fost oficiate mai multe slujbe de pomenire pentru victimele din Clubul Colectiv în bisericile parohiilor din care aceştia au făcut parte şi în cimitirele unde sunt înmormântaţi, potrivit Biroului de presă al Patriarhiei.

„La împlinirea celor şase luni de la tragicul eveniment din Clubul Colectiv din Bucureşti în urma căruia şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, Patriarhia Română îşi exprimă încă o dată compasiunea faţă de familiile îndoliate şi se roagă pentru odihna sufletelor celor trecuţi la Domnul din cauza incendiului", se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00.

„Întrucât cele şase luni se împlinesc la 30 aprilie 2016, în Sâmbăta Mare, zi în care potrivit rânduielilor liturgice nu se oficiază slujbe de pomenire, Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, ora 12.00, prima zi în care se pot oficia astfel de slujbe după sărbătoarea Sfintelor Paşti”, precizează respectivul comunicat.

La această ceremonie sunt aşteptaţi părinţii, rudele şi toţi cei apropiaţi victimelor de la Clubul Colectiv, menţionează Patriarhia Română.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii