Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pacienții cu hemofilie și talasemie își vor continua tratamentul în același loc

ro

11 Oct, 2016 18:08 1361 Marime text
Pacienții cu hemofilie și talasemie își vor continua tratamentul în același loc, doar că, din punct de vedere administrativ, spațiul respectiv nu va mai aparține Institutului de Hematologie.

„Pacienții cu hemofilie și cu talasemie nu vor fi mutați, nu vor fi lăsați în stradă, ci își vor continua tratamentul în același loc în are s-au obișnuit și până acum, doar că, din punct de vedere administrativ, spațiul respectiv nu va mai aparține Institutului de Hematologie, ci Institutului Fundeni pentru că așa spune legea: tratamentul trebuie să se facă într-un spațiu autorizat pentru activități medicale. Cum Institutul de Hematologie nu este spital nu mai putea continua tratamentul. S-a găsit această soluție ca spațiul respectiv, dotat și modernizat, să aparțină de Institutul Clinic Fundeni. Pacienți vor rămâne acolo și își vor continua tratamentul”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu.

Radu Gănescu, președintele Asociației Persoanelor cu Talasemie Majoră și al Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, a susținut că 400 de pacienți cu talasemie majoră și 300 cu hemofilie vor rămâne în zece zile fără tratament întrucât Institutul Național de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C.T. Nicolau” nu mai are dreptul să ofere servicii medicale, notează Agerpres.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii