Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:49 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinea.ro Protest inedit la Constanţa. O firmă îi cere DNA-ului să-şi facă treaba

ro

13 Nov, 2015 10:38 1656 Marime text
300 de angajaţi ai grupului de firme Somaco Construct SRL – Comprest Util SRL au pichetat Prefectura Constanţa, în carul unei acţiuni autorizate de protest, pe 12 noiembrie 2015. O coloană auto, constând în peste 30 de autospeciale şi betoniere, a înconjurat perimetrul străzilor în care se găseşte Palatul Administrativ al Constanţei. Maşinile de tonaj au fost decorate cu bannere de protest, inscripţionate cu sloganul: „Stop corupţiei din administraţie şi justiţie! DNA – asta este treaba ta.”. Forţe impresionante de ordine au supravegheat buna desfăşurare a acţiunii de protest. În faţa amnifestanţilor a fost amplasat un coşciug din lemn inscripţionat cu vopsea: „La Constanţa, Dreptatea a murit”. Pe pancartele protestatarilor se mai putea citi: „Anularea hotărârilor judecătoreşti prin care s-au făcut reconstituiri ale dreptului de proprietate cu încălcarea legii”, „CSM, implică-te!”, „Răspunderea magistraţilor” etc.


În principal, organizatorii mitingului deplâng faptul că DNA nu instrumentează o plângere penală depusă împotriva unor judecători care au aprobat retrocedarea unei porţiuni din cariera Sibioara II – Valea cu Izvorul din comuna Lumina, cu încălcarea flagrantă a articolului 4 din Legea 1/2000 care interzice retrocedarea carierelor active. Somaco Construct SRL nici nu a fost parte în procesul în care s-a decis retrocedarea carierei aflate în exploatarea sa, iar cererile de revizuire a deciziei vâdit ilegale au fost respinse pe rând, pe motivul că ilegalitatea unei hotărâri judecătoreşti nu constituie motiv de revizuire în legislaţia românească. Grigore Comănescu, patronul grupului de firme, spune că hotărârea ilegală a fost dată în favoarea unor clienţi ai avocatului Ionel Haşotti, fratele senatorului Puiu Haşotti.

În urma acţiunii de protest, prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, l-ar fi asigurat pe Grigore Comănescu că va sesiza, la rândul său, DNA-ul cu privire la soluţia ilegală de retrocedare. Alte aspecte semnalate în cadrul petiţiei de protest se referă la faptul că firmei Somaco i s-a impus o taxă fiscală uriaşă, de două milioane de euro şi penalităţi de 1,5 milioane de euro, potrivit odinea.ro.

Sursa text + poze: www.ordinea.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii