Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea, compania regretatului Grigore Comănescu, contract de 830.000 de euro cu Primăria Adamclisi (DOCUMENT)

ro

03 Jun, 2023 00:00 1581 Marime text
  • Valoarea contractului este de circa 830.000 de euro, iar atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată, în cadrul căreia doar Asfalt Dobrogea a depus o ofertă admisibilă, celelalte două oferte fiind considerate neconforme.
  • După decesul omului de afaceri Grigore Comănescu, asociat majoritar în Asfalt Dobrogea este Vasilica Comănescu, soția sa, iar administratorul este Iurin Pancencu.
  • În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire a contractului cu Primăria Adamclisi.
Compania Asfalt Dobrogea, a regretatului Grigore Comănescu, recent preluată de soția sa, Vasilica Comănescu, și-a adjudecat contractul vizând modernizarea străzilor din localitatea Urluia, pus la bătaie de Primăria Adamclisi.
 
Valoarea contractului este de circa 830.000 de euro, iar atribuirea s-a făcut prin procedura simplificată, în cadrul căreia doar Asfalt Dobrogea a depus o ofertă admisibilă, celelalte două oferte fiind considerate neconforme.
 
Informațiile privind atribuirea au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că este vorba despre contractul pentru modernizarea străzilor în interiorul localității Urluia, aparținând comunei Adamclisi, Etapa I.
 
Valoarea totală a contractului este de 4.119.540,52 de lei fără TVA, adică circa 830.000 de euro la cursul curent, față de suma estimată inițial de primărie, de 4.130.411,24 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se arată în datele oficiale.
 
Se mai arată în descrierea contractului că „străzile ce urmează a fi amenajate (modernizate) se află în localitatea Urluia, comuna Adamclisi, astfel: -Carol I - 509 m –Speranței - 591 m -2 iulie 2001- 974m -Lanului - 220m Total 2,294 km“.
 
Totodată, se face precizarea că „scurgerea apelor va fi realizată prin intermediul rigolelor de pământ, rigolelor din beton C30/37 și a rigolelor ranforsate prefabricate proiectate“.
 
Despre Asfalt Dobrogea SRL
 
Potrivit Confidas.ro, Asfalt Dobrogea a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în Constanța, pe strada Interioară 4 nr. 8, ocupându-se de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.
 
Până în luna aprilie, în companie se regăsesc numele lui Grigore Comănescu (asociat cu 99%) și Iurin Pancencu (1%), ambii fiind și administratorii societății.
 
După decesul lui Grigore Comănescu, părțile sociale pe care le deținea în societate au fost preluate de soția sa, Vasilica Comănescu.
 
Acum, Asfalt Dobrogea este deținută de Vasilica Comănescu (99%) și Iurin Pancencu (1%), ultimul fiind și administratorul societății.
 
 În urma decesului soțului său, Vasilica Comănescu este asociat și în Comprest Util SRL, Somaco Construct SRL, Com Util SRL și Prefabricate Dobrogea SRL.
 
Iurin Pancencu este administrator și al Somaco Construct, Com Util, Comprest Util și Prefabricate Dobrogea.
 
Pentru a reveni la Asfalt Dobrogea, în 2021firma a declarat 163 de angajați, profitul a scăzut la 9,36 de milioane de lei (față de peste 14 milioane de lei în 2020), iar cifra de afaceri a fost de peste 86,01 milioane de lei (față de 93,83 de milioane de lei în 2020).
 
Conform Confidas.ro, compania Asfalt Dobrogea SRL a încheiat 89 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 176.715.997,90 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au contractat serviciile companiei se numără CN APM Constanța SA, Comuna Aliman, Comuna Corbu, Comuna Adamclisi, Horia, Ghindărești, precum și altele.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul de atribuire a contractului cu Primăria Adamclisi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Moștenirea lui Grigore Comănescu
Cine se află în conducerea firmelor din Constanța, după moartea omului de afaceri?

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii