Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:05 05 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt candidaţi vor funcţia de preşedinte al ANI. Mâine vor trece proba scrisă

ro

15 Nov, 2015 23:42 1299 Marime text
Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi ceilalţi şapte candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI susţin mâine proba scrisă a concursului.

Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleşteanu, Marius Bălan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple şi-au depus dosarele pentru funcţia de preşedinte al ANI, postul fiind liber după ce Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.
 
Proba scrisă a concursului pentru cei opt candidaţi va avea loc mine, de la ora 12.00, la sediul ANI. Ulterior, în 27 noiembrie, de la ora 11.00, tot la sediul ANI, candidaţii vor susţiune interviul. Planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile au fost depuse la sediul ANI.
 
Consiliul Naţional de Integritate a anunţat, pe 11 septembrie, începerea procedurii de selecţie a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate. Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului. Preşedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI şi numit în funcţie de către Senat.
 
Mandatul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate este de patru ani, iar funcţia este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia celor din învăţământul superior.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii