Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:04 13 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operaţie NATO de supraveghere a traficului maritim în Marea Neagră

ro

10 Feb, 2016 16:52 1240 Marime text
Gruparea Navală NATO de luptă împotriva minelor marine SNMGCM – 2, din care face parte şi Dragorul Maritim „Slt. Alexandru Axente” (DM-30), desfăşoară o operaţie de supraveghere a traficului maritim în Marea Neagră, fiind executate exerciţii de căutare a minelor marine, de apărare a căilor de comunicaţii maritime, de căutare şi salvare vieţi omeneşti pe mare.
 
Din grupare fac parte următoarele nave militare: dragorul maritim BGS SHKVAL (Bulgaria), vânătorul de mine ITS GAETA (Italia), dragorul maritim Slt. ALEXANDRU AXENTE (România), vânătorul de mine TAMBRE (Spania), şi vânătorul de mine EDREMIT (Turcia), iar nava-comandant a SNMGCM-2 este fregata HASAN PASA (Turcia).
 
În perioada următoare sunt planificate şi activităţi în comun cu nave ale Gărzii de Coastă din Georgia, precum şi o escală în portul georgian Batumi.
 
Exerciţiul face parte din Planul de Activităţi al Forţelor Navale Române pentru anul 2016 şi are ca obiectiv creşterea nivelului de interoperabilitate al militarilor români cu partenerii din Alianţă.
 
Sursa foto: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii