Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficialii militari ai navei USS Donald Cook, în vizită la Prefectura Constanţa

ro

15 Apr, 2014 14:55 2251 Marime text
În conformitate cu Planul de Relaţii Internţionale al Ministerului Apărării Naţionale  pentru anul 2014, Instituția Prefectului - Județul Constanța a primit astăzi, vizita de protocol a  oficialilor militari ai navei americane USS Donald Cook (DDG-75), care face o escală de patru zile în Portul Constanţa.
Prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, le-a urat bun venit în oraşul Constanţa, asigurându-i de tot sprijinul pentru activităţile desfăşurate în cadrul Forţelor Navale şi de sentimentele sale de stimă şi de considerţie, fiind convins de faptul că prezenţa navei în Marea Neagră constituie un mesaj de unitate şi de bună colaborare între Forţele Navale Americane şi cele Române şi de faptul că aceasta contribuie la asigurarea unui climat de linişte şi securitate în întreaga zonă. 
Potrivit unui comunicat de presă, comandantul navei USS Donald Cook (DDG-75), căpitan - comandorul Scott A Jones, a mulţumit pentru ospitalitatea cu care au fost primiţi, afirmând încă o dată, că securitatea şi stabilitatea pe flancul de Est al Europei este foarte importantă pentru aceştia. În continuare, a mulţumit României pentru contribuţia acesteia la stabilitatea în lume şi în special, în Afganistan. Pe de altă parte, acesta a vorbit de un alt motiv important al prezenţei in zonă, şi anume libertatea traficului navelor Marinei Comerciale. 
„Nava USS Donald Cook (DDG-75) este un distrugător purtător de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, o navă simbol, care prin serviciul său aduce aminte de colonelul Donald Cook, ofiţer al Armatei Statelor Unite care a murit în lagărele din Vietnam.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii