Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial UE Bulgaria trebuie să trateze ca pe o prioritate realizarea interconexiunilor cu rețelele de gaz din România

ro

24 Sep, 2016 10:34 1509 Marime text
Bulgaria trebuie să depună eforturi pentru a finaliza interconexiunile care leagă rețeaua sa de transport de gaz cu cele din Grecia și România, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, relatează astăzi site-ul bulgar novinite.com.
 
Jakub Adamowicz a făcut această declarație pentru postul național bulgar de radio după ce ministrul bulgar al energiei, Temenujka Petkova, a dat asigurări că interconexiunea cu rețeaua din România va fi funcțională în cursul acestui an.
 
Guvernul de la Sofia cooperează cu autoritățile de la Atena la efectuarea unor teste de piață pentru viitoarea Interconexiune Grecia-Bulgaria (IGB), a cărei construcție ar urma să înceapă în câteva luni.
 
UE speră ca rețelele de transport de gaz ale celor trei țări să fie conectate cât mai curând pentru a permite realizarea unor proiecte energetice prioritare, precum așa-numitul Inel Estic sau Eastring.
 
Inelul Estic a fost conceput ca o alternativă la South Stream, proiectul prin care Rusia voia să aducă gaz în Europa, ocolind Ucraina.
 
Proiectul Eastring a fost susținut printr-o declarație comună a Bulgariei, României, Ungariei și Slovaciei semnată la summitul Parteneriatului Estic de la Riga din mai 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii