Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O stradă din Corbu îi va purta numele Trei ani de la decesul sublocotenentului Adrian Postelnicu

ro

22 Sep, 2016 10:20 5000 Marime text
În urmă cu trei ani, pe 22 septembrie, sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, militar în cadrul Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale (GNFOS), își pierdea viața în timpul unui atac cu un dispozitiv explozibil improvizat, în Afganistan.
 
Colegii lui povestesc că incidentul s-a petrecut pe timp de noapte, în jurul orei 22:30, în timpul unei misiuni de infiltrare.

„Popa și Postelnicu au murit în timp ce făceau infiltrarea la un obiectiv. Erau pe jos. Patrula a fost atacată cu un dispozitiv amplasat la înălțime, probabil, într-un copac“, își amintește un coleg din Forțele pentru Operații Speciale.

Alături de slt.pm. Adrian Postelnicu, în același atac, și-a pierdut viața un alt militar, maistrul militar clasa III-a Vasile Claudiu Popa, avansat și el în grad post-mortem. Inițial, Ministerul Apărării anunța că cei doi au fost duși cu un elicopter MEDEVAC la un spital din Baghram, unde în pofida eforturilor medicilor, au decedat.
 
Constănțeanul Adrian Postelnicu avea 34 de ani și se afla la prima misiune în teatrul de operații din Afganistan. Din nefericire, s-a întors acasă în sicriu și a fost înhumat în comuna de origine, Corbu, unde primarul a promis că o stradă din localitate va purta numele sublocotenentului.
 
Potrivit lui Iulian Postelnicu, tatăl lui Adrian, acest lucru încă nu s-a materializat, însă proiectul rămâne în atenția administrației locale. Primarul Marian Gălbinașu ar vrea să identifice o stradă importantă din comună care să poarte numele eroului care și-a dat viața sub drapelul României în războiul din Afganistan.
 
Adrian Postelnicu lucra în Ministerul Apărării din 2009 și era decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. A primit, de asemenea și Ordinul Național „Steaua României în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari“.

„Ani foarte grei și vor fi în continuare foarte grei. Îl avem în suflet. Ni-l amintesc băieții mereu. Și pe această cale să le mulțumesc“, spunea, anul trecut, la mormântul fiului său, Iulian Postelnicu, tatăl slt. pm. Adrian Postelnicu.

Și anul acesta familia a îndeplinit tradiția creștinească la biserică și la cimitir pentru comemorarea fiului plecat la ceruri mult prea devreme. Cu lacrimi în ochi și vocea tremurând, tatăl slt. pm. Adrian Postelnicu recunoaște că nici acum, la trei ani, de la dispariția fiului său, durerea din sufletul părinților nu s-a atenuat.
 
28 de militari români și-au dat viața pentru patrie până în acum în Bosnia, Irak și Afganistan. Alți peste 160 au fost răniți. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii