Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:09 28 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt ani de la moartea militarilor Adrian Postelnicu şi Vasile-Claudiu Popa. Au căzut la datorie în Afganistan

ro

22 Sep, 2021 09:52 1291 Marime text


Au căzut la datorie în ziua de 22 septembrie 2013, în valea Tagab din Afganistan pe timpul desfășurării unei misiuni specifice forțelor speciale, executată împreună cu efectivele întrunite ale partenerului american și afgan, în urma unui atac al forțelor insurgente.

Sublocotenentul (pm) Vasile Claudiu POPA a absolvit Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, apoi a plecat din orașul natal la Constanța pentru a se înscrie la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale "Amiral Murgescu", unde s-a format ca bun marinar și militar destoinic.

În vara anului 2006, Vasile Claudiu POPA a devenit cadru militar în Forțele Navale, cu gradul de maistru militar clasa a V-a. Fire dârză și luptătoare, om cu excelente calități fizice, psihice și morale, a fost selectat pentru a deveni scafandru de luptă și militar de elită al Grupului Naval de Forțe pentru Operații Speciale GNFOS în anul 2009.

Încă de mic copil, Adrian POSTELNICU, a iubit armata și țara, urmând un drum plin de realizări și o carieră militară strălucită.
În anul 1999, a depus jurământul militar, fiind militar în termen la Clubul Sportiv al Armatei STEAUA din București, ca sportiv de performanță în disciplina Rugby.

Sublocotenentul (p.m.) Adrian POSTELNICU, om ambițios și luptător, cu abilități sportive deosebite, pătruns de dorința de a deveni militar profesionist, a optat și a fost selecționat pentru a deveni scafandru de luptă la Forțele Speciale din cadrul Forțelor Navale în anul 2004.

Eroul nostru, Adrian POSTELNICU a depus apoi toate eforturile pentru perfecționarea pregătirii sale, absolvind diferite cursuri specifice forțelor speciale, cum ar fi: scafandrerie, trăgător de elită, specialist EOD, alpinism, dirijare aeriană, conducători ambarcațiuni speciale, fapt ce a condus la promovarea sa în carieră.

Într-un timp relativ scurt, Adrian POSTELNICU a reușit să atingă un nivel înalt de profesionalism, drept pentru care a fost trecut în corpul subofițerilor în anul 2009.


În anul 2013, Adrian și-a manifestat dorința pentru a fi selecționat și a participat pentru prima oară la o misiune în Teatrul de Operațiuni din Afganistan.

Sursa: Forțele Navale Române

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii