Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:08 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă înşelăciune prin metoda "Accidentul"

ro

12 Oct, 2015 10:58 1106 Marime text
Înşelăciunile perin metoda “Accidentul” par să nu se mai sfârşească. În urmă cu numai patru zile, o femeie de 65 de ani, din Constanţa era păcălită prin această metodă. Atunci, un necunoscut , care s-a recomandat a fi medic, a pretins că  fiica femeii cât şi fiul ei au fost implicaţi într-un accident rutier, solicitându-i bani pentru operaţie. De data asta, înşelăciunea a avut loc în Medgidia.
O femeie de 81 de ani a reclamat că, pe 10 octombrie, în jurul orelor 14.00, a fost apelată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi ginerele său, plecat în Germania. Acesta i-a spus că a avut un accident rutier în Bucureşti, având urgent nevoie de 5000 de lei. Întrucât nu deţinea acea sumă de bani în casă, bătrâna a luat împrumut de la un vecin  3000 de lei.
Banii au fost ridicaţi de un bărbat. Abia după o oră femeia şi-a sunat o fiică şi i-a povestit cele întâmplate. Aceasta din urmă i-a recomandat să se adreseze Poliţiei. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru stabilirea exactă evenimentelor şi depistarea infractorilor.
Poliţiştii vă recomandă să verificaţi IMEDIAT dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de Poliţie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi la acea autoritate pentru pentru confirmare); dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi IMEDIAT Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini; nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini; nu daţi bani necunoscuţilor sub niciun motiv!
Oamenii legii atrag atenţia că, în situaţii similare, în care vi s-au solicitat bani pentru a fi soluţionat un accident rutier sau pentru intervenţii medicale rezultate din accidente, apelaţii imediat 112!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii