Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:51 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal în India O femeie de afaceri celebră şi-a ucis fiica şi a ascuns crima timp de trei ani

ro

18 Sep, 2015 16:48 920 Marime text
India este captivată de câteva săptămâni de un caz de crimă în care este implicată Indrani Mukerjea, prima femeie mogul TV din istoria ţării, acuzată că şi-ar fi ucis fiica pentru că aceasta ar fi avut o relaţie cu fratele său vitreg, relatează The Guardian. Indrani Mukerjea a fondat o companie de resurse umane de succes într-o ţară încă puternic patriarhală, fiind numită în 2008 una din 50 de „Femei de urmărit” de către Wall Street Journal.
 
Indrani Mukerjea, fost CEO al reţelei de televiziune INX Media, a fost arestată, la sfârşitul lunii august, pentru uciderea fiicei sale de 25 de ani, Sheena Bora, ale cărei rămăşiţe au fost descoperite în urmă cu trei ani, dar care au fost doar recent identificate. Poliţiştii au dezvăluit că Sheena Bora a fost strangulată, apoi trupul său stropit cu benzină şi ars.
 
Sheena, al cărei certificat de naştere îi menţionează pe bunicii ei drept părinţi, ar fi fost prezentată drept sora lui Indrani Mukerjea. „Din moment ce familia Bora (părinţii lui Mukerjea) au fost prezentaţi drept părinţii lor, a fost uşor pentru Indrani să susţină că sunt surori”, a afirmat un oficial al poliţiei.
 
Doi dintre copiii săi, Sheena Bora şi un alt fiu, Mikhail, provin dintr-o relaţie pe care a avut în tinereţe cu Siddharth Das. Ulterior, Mukerjea s-a căsătorit cu un membru al elitei din oraşul Calcutta, Sanjeev Khanna, dar relaţia s-a destrămat în 2002. A urmat o a doua căsătorie cu soţul actual, Peter Mukerjea, un cunoscut mogul media din Mumbai, alături de care aceasta a fondat o reţea de televiziune şi care mai avea doi copii dintr-o relaţie anterioară.
 
În 2012, Sheena Bora, care ar fi avut o relaţie cu fiul celui de-al doilea soţ al mamei sale, Rahul, a dispărut, însă mama fetei a susţinut că Sheena a plecat la studii în Statele Unite.
 
Conform poliţiei, cei doi presupuşi complici ai femeii, primul soţ al acesteia, Sanjeev Khanna, şi fostul său şofer, Shyam Ray, şi-au mărturisit implicarea în crimă, dar Mukerjea îşi susţine în continuare nevinovăţia din închisoare.
 
Jurnaliștii de la The Guardian menţionează că acest caz a iscat un val masiv de interes în întreaga ţară, ţinând cont de revelaţiile făcute de poliţie sau de presă privind relaţiile existente în această familie. Fiecare nouă informaţie a fost preluată de numeroasele posturi de televiziune din India, care au analizat fiecare aspect al tragediei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii