Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie a fost grav rănită într-o explozie produsă la UM Sadu

ro

21 Jun, 2016 12:28 2104 Marime text
O explozie a avut loc în această dimineaţă la Uzina Mecanică Sadu, oraşul gorjean Bumbeşti-Jiu. Din primele informaţii, o femeie, de 38 de ani, a fost grav rănită în urma deflagraţiei, după ce capsele pe care le încărca în secţia de pirotehnie i-au explodat în faţă.
 
Potrivit lui Marinică Niculescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, femeia a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi a fost trimisă cu un elicopter la Spitalul de arşi din Bucureşti. Explozia s-ar fi produs la ora 8,44, iar victima este confecţioner produse pirotehnice. Femeia a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului, inclusiv în zona feţei şi a fost trimisă cu un elicopter la Spitalul de arşi din Bucureşti. Ea are răni grave la ambii ochii şi de gradul doi si trei pe corp. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire.

Evenimentul a fost confirmat de directorul uzinei, Nicolae Dijmărescu, citat de gorjeanul.ro: ”O singură persoană este rănită. Valeria Șamotă are o vechime de 29 de ani și este operator”.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj anchetează accidentul. Din cauze necunoscute, o capsă a sărit în aer, ceea ce a dus la o reacţie în lanţ. Au explodat şi altele, iar bucăţi din ele pur şi simplu i s-au înfipt în faţă. Între timp, inspectorii de muncă au pornit o anchetă. Vor să afle dacă s-au păstrat toate măsurile de siguranţă.
 
În 2005, un eveniment similar a avut loc în aceeaşi secţie. Atunci, in urma unei explozii, patru angajate au ajuns la spital cu arsuri grave. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii