Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou sistem de plată a parcării în municipiul Constanța. Cum vor achita parcarea șoferii în zona Tribunalului Constanța

ro

23 Nov, 2017 11:30 4474 Marime text
Primăria municipiului Constanța implementează un nou proiect pilot de plată a parcării în Constanța. Soluția are la bază două parcometre oferite în mod gratuit municipalității de către firma Avitech și produse de compania suedeză Cale, cu o tradiție de peste 60 de ani în domeniul parcărilor, informează Primăria Constanța într-un comunicat de presă. 

Acestea sunt amplasate la cele două intrări din parcarea Tribunalului și deservesc 100 de spații de parcare. Parcometrele vor permite, începând de luni 27 noiembrie 2017, plata parcării atât cu monezi, cât și cu bancnote.

Până la sfârșitul anului va fi implementată și modalitatea de plată cu ajutorul cardului, în noua tehnologie contactless, precum și o aplicație mobilă care va permite plata din mașină sau de la distanță, mai transmite sursa citată. 

Spre deosebire de parcometrele clasice, noile automate nu necesită poziționarea tichetului pe bordul autoturismelor, cetățenii nefiind nevoiți să se întoarcă la autoturism după plata parcării. Numărul de înmatriculare se introduce în parcometru la efectuarea plății.
                       
Aplicarea sancțiunilor va fi realizată de Poliția Locală cu ajutorul unei aplicații mobile cu funcția de recunoaștere a numărului de înmatriculare. Amenda va fi tiparită cu ajutorul imprimantei mobile și poziționată în parbrizul autovehiculelor care nu sunt înregistrate ca plată sau care au timpul de parcare expirat.
                        Scopul acestui proiect este acela de a reduce timpul de căutare a unui loc de parcare, decongestionarea traficului în zona respectivă, creșterea nivelului de confort, reducerea consumului de carburant și implicit reducerea emisiilor de CO2.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii