Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi cazuri de infecție cu virusul West Nile înregistrate în România. Două cazuri de deces înregistrate la Constanța

ro

20 Sep, 2018 16:39 1886 Marime text
În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile, dintre care: 5 în Bucureşti, 3 în judeţul Iaşi, câte două cazuri în judeţele Bacău, Bihor şi Dolj şi câte un caz în judeţele Caraş Severin, Prahova, Galaţi, Vaslui şi Suceava, informează Ministerul Sănătății. 
 
Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, până în prezent, în sezonul 2018, au fost înregistrate în total 215 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 25 decese la pacienţi care prezentau co-morbidităţi.
 
În Bucureşti au fost înregistrate 7 decese, 4 în judeţul Iaşi, 2 în judeţul Constanţa, 2 în judeţul Dolj, 2 în judeţul Olt şi câte 1 deces în Alba, Brăila, Galaţi, Covasna, Dâmboviţa, Suceava, Teleorman şi Prahova.
 
În ultima săptămână se constată o scădere a numărului cazurilor noi de infectare cu virusul West Nile, însă din păcate în această perioadă s-au înregistrat încă 4 decese.
 

”Pentru perioada următoare, se aşteaptă ca tendinţa de scădere a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul West Nile să continue. Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei sa ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile. Printre acestea, reamintim mijloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre” - au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii