Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. „Voi face apel" Nicușor Daniel Constantinescu declară că este „o ruşine ce s-a întâmplat în acest dosar” (video)

ro

28 Oct, 2015 13:26 2688 Marime text
Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu, va susține, începând cu ora 14.00, o conferință de presă, în stațiunea Mamaia, în sala Magnolia din cadrul complexului Flora.

Conferinţa are loc în contextul în care şeful CJC a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal (CMZ) Constanța.

UPDATE 1, ora 14.18

Nicușor Daniel Constantinescu a început conferinţa de presă. „De ziua mea, doamna judecător mi-a dat un cadou. Sunt născut pe 28 octombrie, la 00.00 noaptea. Judecătoarea s-a antepronunţat de acum un an. Dacă nu îndeplineam o hotărâre CJC, eram acuzat de neglijenţă în serviciu”, a precizat acesta.

„Sunt acuzat şi condamnat că am adus un beneficiu CJC-ului. Sistemul  abuziv din Constanţa şi România funcţionează. Nu ştiu de ce sunt judecat de două ori în aceeaşi cauză. Judecătoria Constanţa m-a achitat definitiv şi irevocabil prin hotărâre judecătoreasă. Asta nu îi dădea dreptul să rejudece acest caz şi să mă condamne. Probabil am fost într-un câmp tactic”, a adăugat Nicușor Daniel Constantinescu. 

„Tot în CZM mi s-a respins o expertiză care să confirme sau nu un prejudiciu. Nu au fost audiaţi martorii pe care i-am solicitat”, a mai declarat şeful CJC. 

„A repartiza un spaţiu era un act administrativ pentru instituţii publice de stat. Astea nu sunt fapte penale şi se puteau rezolva în contencios administrativ. În celălalt dosar, la aceeaşi judecătoare, mă va condamna la spânzurare? E un grav atac la democraţie”, explică acesta în conferinţa de presă. 

„Sunt nevinovat şi nu sunt probe. Am plătit 18000 de euro. Trebuia să se transforme în amendă administrativă, dar mi s-a ignorat acest drept. E o ruşine ce s-a întâmplat în acest dosar. Mă voi apăra până la ultima pârghie permisă de lege. Voi face apel şi voi cere expertiză, audierea martorilor şi probarea că sunt nevinovat. Este trist că se întâmplă astfel de abuzuri, nu am furat nimic. Judecata a fost presată de binomul DNA – SRI. Toţi care nu se supun sistemului trebuie exterminaţi. Sunt doar supoziţii, nu probe, în cazul meu şi al lui Radu Mazăre”, a mai precizat şeful CJC.   


„De ce doar eu sunt vizat când este vorba de un plen? Eu, Mazăre, Oprescu şi alţii. Primarul din Piteşti a fost arestat preventiv şi acum este în funcţie. Atunci eu de ce sunt considerat pericol public? E hilară această decizie de azi, mi s-a interzis să fiu ales, fiind condamnat fără probe. E o imixtiune a DNA, încadrarea a fost eronată. De accea au cerut şi avocaţii mei schimbarea încadrării. Nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Probabil urmează spânzurarea sau executarea mea publică. Puterile trebuie echilibrate şi corectate. Cetăţenii nu ştiu ce este în dosar. Ei trebuie informaţi corect, nu doar să vadă condamnarea. Cu abuzuri loveşti în cetăţeni. Contenciosul administrativ trebuia să se pronunţe. E o nedreptate şi cer judecarea pe probe directe. Vor plăti toţi cei ce se fac vinovaţi”, a mai declarat Nicuşor Daniel Constantinescu. „Există în această condamnare umanitate?”, a întrebat retoric acesta. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii