Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

National Geographic Cum va arăta pământul dacă s-ar topi toată gheața (video)

ro

06 Nov, 2013 14:33 2711 Marime text
Dacă toată gheața existentă actualmente s-ar topi, nivelul mării ar crește cu 216 metri.  National Geographic a  realizat o hartă, care prezintă zonele ce ar urma să fie acoperite de ape. Datorită  creșterii drastice a nivelului mării, temperatura medie s-ar ridica de  la 58 de grade la 80 de grade.
În America de Nord ar dispărea  întreaga coastă a Atlanticului, inclusiv Florida, dar și o parte a Californiei.

În America de Sud,  Buenos Aires, mari părți din Uruguay și  Paraguay s-ar scufunda.

Africa pare că ar fi cel mai puțin afectată de creșterea nivelului apei, dar acolo ar fi imposibil de locuit din cauza temperaturilor extrem de ridicate.
În Egipt, Alexandria și Cairo ar fi  inundate de apele Mării Mediterane.
Schimbări majore ar suferi harta Europei. Londra, Veneția,  Olanda, și Danemarca ar fi acoperite complet de apă.
În Asia, suprafețe pe care astăzi trăiesc peste 600 milioane de chinezi, ar fi înghițite de ape,  printre acestea Bangladesh și alte orașe de pe coastă.

În ceea ce privește Australia, acolo ar apărea în interiorul continentului o nouă mare, dar ar dispărea suprafețe însemnate de coastă, unde trăiesc majoritatea australienilor.

Antarctida va fi de nerecunoscut, ținând cont de faptul că acolo este concentrată actualmente cea mai mare cantitate de gheață.
Agenția pentru Protecția Mediului spune că topirea completă  ar dura aproximativ 5000 de ani, dar aceasta depinde de mai mulți factori , printre care rata la care continuă să crească în atmosferă nivelul concentrațiilor gazelor de seră, de caracteristicile climatice ( temperatură, precipitațiile, nivelul mării), și influențele naturale asupra climei (activitatea vulcanică și schimbări în intensitatea soarelui).
Sursa: National Geografic
Video: Youtube

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii