Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mugur Isărescu, consultări cu Klaus Iohannis Nou record pentru francul elveţian (CHF) - 4.5817 lei

ro

23 Jan, 2015 15:08 2625 Marime text
Francul a urcat puternic in aceasta dimineata, cotatia medie calculata de BNR a fost de 4,58 de lei, in timp ce euro a slabit pana la 4,49 de lei. Dolarul a urcat si el pana la 3,99 de lei,miscarile fiind o consecinta directa a relaxarii cantitative impuse joi de Banca Centrala Europeana, combinata cu apropierea alegerilor din Grecia, care pun si ele o presiune in piata valutara.
 
"Vineri,  leul s-a intarit sub 4,49/EUR in urma primelor tranzactii, dar nu a avut puterea sa continue. Ne asteptam la o zi fara variatii mari, avand in vedere ca investitorii asteapta rezultatele alegerilor anticipate din Grecia din acest sfarsit de saptamana, in conditiile in care Syriza a parut sa se distanteze in sondaje in ultimele zile", se arata intr-un raport de vineri al ING.
 
Cursul pentru francul elvetian anuntat de BNR a atins niveluri record joi si vineri saptamana trecuta, dar si luni, miercuri si joi saptamana aceasta, ca urmare a eliminarii a plafonului minim impus de Banca Elvetiei pentru cursul franc/euro.
 
Francul s-a apreciat puternic incepand de joi saptamana trecuta, cand banca centrala a Elvetiei a decis sa renunte la un curs minim de schimb de 1,2 franci/euro. Comparativ cu nivelul anuntat de BNR anterior deciziei Bancii Elvetiei, francul se afla in crestere cu peste 20% fata de leu.
 
Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Pe de altă parte, președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit vineri la Palatul Cotroceni pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, arată Administraţia prezidenţială. A fost o întâlnire de lucru pe tema politicii monetare actuale. Cu prilejul întâlnirii au fost aduse în discuție situația creată de aprecierea francului elvețian și opiniile experților pe această temă, se mai arată în comunicat. 
 
Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii