Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mormântul Reginei Ana poate fi vizitat de astăzi

ro

20 Aug, 2016 10:02 1931 Marime text
Mormântul Reginei Ana din Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş a putut fi vizitat pentru prima dată, astăzi, iar reprezentanţii Casei Regale şi câţiva localnici din Curtea de Argeş  au participat la parastasul de 7 zile de la înmormântare, au aprins lumânări şi au adus flori, informează Rtv.net.

Încă de la ora 8.00, reprezentanţii Casei Regale au venit să se roage pentru odihna veşnică a Reginei Ana. Ceremonia religioasă ortodoxă a fost oficiată de IPS Calinic şi de un sobor de preoţi. La slujbă au asistat şi localnici din Curtea de Argeş, care au venit şi pentru a vedea cum arată mormântul, de care nu au avut ocazia să se apropie la înmormântare, atunci având acces în Noua Catedrală doar Familia Regală şi preoţii care au oficiat slujba.

Timp de 40 de zile de la înmormântare se oficiază slujbe zilnic în Noua Catedrală. Majestatea Sa Regina Ana a României a încetat din viaţă pe 1 august 2016, în Elveţia. În 13 august, trupul neînsufleţit al Reginei a fost adus la Curtea de Argeş.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii