Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moldova Doliu național,în memoria echipajului elicopterului SMURD

ro

03 Jun, 2016 08:04 2591 Marime text
Un elicopter al SMURD de la Iaşi s-a prăbuşit în localitatea Haragaă din raionul Cantemir. Patru oameni au murit. Misiunea de ieri era al 12-lea zbor al acestui elicopter în Republica Moldova, în baza acordului transfrontalier pentru intervenții în caz de urgențe medicale.
 
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a decretat 3 iunie drept zi de doliu național iar premierul Pavel Filip a convocat, aseară, o ședință de urgență cu șefii instituțiilor implicate în elucidarea cauzelor accidentului aviatic, soldat cu decesul a patru membri ai echipei SMURD.
 
Potrivit unui comunicat al președinției moldovene, în toate localitățile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare vor fi arborate în bernă drapelele de stat. La ora 12.00, se va cinsti memoria victimelor accidentului aviatic, prin păstrarea unui moment de reculegere.
 
"În cadrul unei discuții telefonice cu premierul României, Dacian Cioloș, premierul Pavel Filip a exprimat condoleanțe familiilor și apropiaților victimelor accidentului aviatic. Pavel Filip l-a asigurat pe omologul sau român de tot sprijinul din partea autorităților Republicii Moldova pentru realizarea acțiunilor ce se impun în asemenea cazuri", se arată într-un comunicat postat pe site-ul guvernului de la Chișinău.
 
Cei patru membri ai echipajului care și-au pierdut viața în misiune sunt:
Comandantul echipajului - comandor Gavril Doru, 53 de ani, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație Iași. Acesta era încadrat în structuri militare din 23.08.1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 01.05.2005 și avea o experiență de zbor pe elicopter de 4181 ore, era absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație Aurel Vlaicu, era căsătorit și avea un copil.
Copilotul - căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26.07.2003, iar in Ministerul Afacerilor Interne din  01.09.2008. Acesta avea o experiență de zbor pe elicopter de 1480 de ore, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov din 2003, era căsătorit și avea doi copii.
Dr. Dumea Mihaela - medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, avea 39 de ani, încadrată la U.P.U. SMURD Iași de 11 ani, avea o experiență de 5 ani pe elicopter, era căsătorită și avea un copil.
As. Sandu Gabriel - asistent medical principal medicină de urgență, avea 38 de ani, era încadrat la U.P.U. SMURD Iași de 16 ani, avea o experiență de 11 ani pe elicopter, era căsătorit și avea un copil.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii