Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting de amploare în Piața Victoriei

ro

24 Jan, 2016 14:20 871 Marime text
În Piaţa Victoriei din capitală se desfăşoară la această oră un miting de amploare ale militarilor în rezervă. Protestatarii cer drepturi salariale și de pensii corecte pentru civili și militari, o nouă lege a pensiilor pentru civili, a 13-a pensie și lege unică a salarizării. Militarii disponibilizați, dar și reprezentanții societății civile, poartă pancarte pe care scrie "Respect pentru militarii țării", "Unitatea noastră, forța societății civile", "Austeritate pentru noi, boierie pentru voi", "Punctul de pensie de 45% din salariul mediu brut", etc. Oamenii cer și demisia premierului Dacian Cioloș. 
 
Președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, a declarat că reprezentanţii militarilor au avut deja contacte cu actualul Guvern, ”care este total lipsit de experiență și de legături cu realitatea. Punctul nostru de vedere este că s-a delegitimat actualul Guvern, întrucât a fost votat în Parlament cu o condiție: să respecte toate legile și măsurile luate de Guvernul precedent... În ceea ce privește restul revendicărilor, Legea salarizării unice văd că au reluat-o deja pe tapet, noi o cerem pentru toată lumea; o nouă lege a pensiilor pentru civili; a 13-a pensie care nu s-a dat anul trecut de Crăciun să se dea de Paști pentru pensionarii civili foarte săraci... De asemenea, salariul minim de la 1 martie, întrucât noi nu avem garanția că spectrul politic va mai fi același la 1 mai”.
 
Printre revendicările acestora se numără: anularea de către Guvern, prin ordonanță de urgență, a art. 40 din OUG 57/2012, urmând ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat să se facă în cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul să solicite Parlamentului, spre analiză și avizare, proiectul Legii unice a salarizării, care va intra în procedură de urgență în Parlament, până la sfârșitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie să se facă prin Hotărâre de Guvern, până la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să inițieze un nou proiect al Legii pensiilor, care să facă distincțiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, între pensii, ajutoare sociale, rente și indemnizații, cu luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie.


sursa foto: mondonews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii