Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial PSD nu mai păcăleşte pe nimeni!

ro

11 Jun, 2018 00:00 2559 Marime text
Asemenea multor români, ce s-a întâmplat sâmbătă seara în Piaţa Victoriei din capitală nu mă reprezintă! Chiar dacă PSD şi-a adunat simpatizanţii în faţa Guvernului în ceea ce s-a dorit a fi o demonstraţie împotriva „abuzurilor“, îmi place să cred că nu au reuşit să păcălească pe nimeni, nici măcar pe cei aduşi obligat/forţat din toate colţurile ţării să asigure spuma din baie de mulţime făcută la oră de maximă audienţă de el lidero maximo!
 
Dincolo de ce s-a văzut la unele televiziuni, în realitate, masa de manevră a PSD este din ce în ce mai mică.
 
Mulţi social-democraţi nu mai sunt de acord cu dorinţa strâmbă a lui Dragnea de desfiinţare a codurilor pentru a face practic imposibilă orice condamnare a unui politician, în special pentru fapte de corupţie, această încercare de reîntoarcere, dacă vreţi, într-un feudalism în care oamenii politici au dreptul la o legislaţie preferenţială.
 
Dovada celor susţinute mai sus este o secvenţă, evident, nepreluată de televiziuni, nici măcar de cele de opoziţie, dar pe care o găsiţi pe internet, surprinsă probabil chiar de o parte dintre protestatari, când, în timpul discursului preşedintelui PSD, manifestanţii încep să scandeze „Justiţie, nu corupţie“!
 
Momentul l-a luat prin surprindere chiar şi pe Dragnea, care a făcut o pauză de câteva secunde, în ideea ca microfoanele să preia din lozincile special pregătite. Realizând într-un final ce spune vocea pieţei, şi-a reluat discursul cu aplomb şi a încercat să acopere scandările. Scena acesta mi-a amintit de cea a balconului din 21 decembrie 1989, când Ceauşescu a fost huiduit la scenă deschisă, în timp ce cuvânta despre modul de organizare a noii societăţi imaginate de regimul său.
 
La această imagine aş rezuma mitingul PSD, chiar dacă reprezentarea distorsionată care ne-a fost livrată a ilustrat că vreo 500.000 de oameni cred cu tărie, încă, în Liviu Dragnea. Dar restul de 10,15 milioane de români… pe ei i-a întrebat cineva dacă au fost vreun moment reprezentaţi de mişcarea extrem de proastă a strategilor social-democraţi care au redesenat adunările comuniste?! Nu, dar nicio pagubă. Gândul că aceasta se va întoarce precum bumerangul la momentul potrivit e mult mai puternic!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii