Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Rusu, comisar în cadrul Poliției Tecuci, reţinut pentru fapte de corupţie

ro

15 Oct, 2014 13:27 5499 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 14.10.2014, a inculpatului Mircea Rusu, comisar de poliție în cadrul Poliției Municipiului Tecuci, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit:

         
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus în mod nelegal subordonaţilor săi, suspecții agent şef adjunct Andrei Viorel – Claudiu şi agent şef Dobri Isabel – Lucian, ca, în afara atribuţiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectivă, dar utilizând calitatea lor de poliţişti (incluzând uniforma şi insigna de poliţist), să-l însoţească pe un prieten al său, în maşina pusă la dispoziţie de acesta, într-o comună din județul Galaţi.
Suspecții urmau să-i  asigure acestuia „protecţia” în rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o bancă, a unei sume importante de bani.

Inculpatului și suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 și respectiv art. 307 Cod de procedură penală.
La data de 15 octombrie 2014, inculpatul Rusu Mircea este prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale și punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • daia 15 Oct, 2014 20:11 Floare la urrche aceste acuzatii..a protejat si acoperit criminali si a fost protejat si acoperit de politia Tecuci, parchetul de pe langa Curtea de apel Galati.cercetarra trebuie extinsa la infractiini mult msi grave!
  • tnt 15 Oct, 2014 16:44 Dumnezeu nu doarme!!Si cate a mai facut acest om...a batut oameni nevinovati,a batjocorit oameni nevinovati si a bagat oameni nevinovati la puscarie!!!Roata se intoarce intotdeauna!!