Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minor reținut după ce a comandat mâncare la domiciliu și a refuzat să achite contravaloarea curierului

ro

06 Mar, 2019 14:15 1217 Marime text
Marţi, 5 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un minor, în vârstă de 16 ani, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.

Potrivit Poliției Capitalei, din datele şi probele administrate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 a rezultat că un minor ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia comiterii de furturi.

Astfel, în urma investigaţiilor efectuate a fost depistat şi condus la sediul secţiei minorul, fiind reţinută în sarcina sa săvârşirea a două infracţiuni de furt, dintr-un centru comercial din sectorul 1, de unde a sustras mai multe articole de îmbrăcăminte, la data de 28 octombrie 2018, respectiv 27 august 2018.

De asemenea, la data de 25 ianuarie a.c., respectiv la data de 15 februarie a.c., minorul ar fi comandat la adresa de domiciliu produse alimentare de la diverse firme de catering, iar la momentul livrării, după ridicarea produselor, acesta îi inducea în eroare pe curieri, spunându-le că nu are bani asupra sa pentru achitarea contravalorii comenzilor şi că le va aduce imediat sumele datorate, după ce va lăsa produsele în casă.

”Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” - au mai transmis reprezentanții Poliției Capitalei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii