Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:51 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, la Constanţa. Conferință, dedicată promovării României în contextul exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene (galerie foto)

ro

27 Jul, 2018 10:20 635 Marime text
Ministrul Turismului, Bogdan Trif a ajuns azi la Constanţa, pentru a participa la o conferință de presă organizată de Ministerul Turismului. La eveniment participă şi președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Ţuţuianu.

Evenimentul are loc la Centrul de Excelență în Turism și Servicii ” Tomis ” și are ca temă principală promovarea României în contextul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

În scopul consolidării imaginii României, Ministerul Turismului și Ministerul Afacerilor Externe au organizat mai multe Infotripuri de documentare a jurnaliștilor din statele membre ale Uniunii Europene, în 6 zone ale țării. Județul Constanța a fost inclus în itinerariul delegației străine, vizita jurnaliștilor străini fiind programată în perioada 25-29 iulie.

Scopul principal al acestor vizite este acela de a demonstra că România, deși este parte integrantă a conceptului european, aliniată standardelor și valorilor comunității UE, își păstrează particularitățile, unicitatea și tradițiile, iar spiritul și moștenirea culturală românească reprezintă manifestarea „unității în diversitate”, motto-ul Uniunii Europene.

UPDATE 1

La evenument sunt prezenți și reprezentanți ai mediului privat turistic. La conferință a ajuns și Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. 

„Mi-am făcut un obicei să revin pe litoral. Litoralul românesc este o prioritate personală, dar și pentru minister. Am organizat un infotrip pentru jurnaliștii străini care vor relata despre noi", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif. De asemenea, oficialul de la Ministerul Turismului a anunțat încheierea unui protocol de colaborare cu mediul privat pentru promovarea Mării Negre pentru jurnaliștii români și străini. Protocol va fi semnat între Ministerul Turismului și Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc. 

Update 2: 

ANAT a cerut să țină programul voucherelor și la anul. Ministrul Trif a spus că acesta va fi menținut, deoarece este un program bun

Ti-a placut articolul?

Comentarii